Het weer in Bergama
Click for Dikili, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

Bergama.nl - English Bergama.nl - Turks home | sitemap | contact   

Bergama heeft 50.000 inwoners en is het centrum van een agrarisch gebied dat wordt gevormd door het dal van de rivier de Bakir.

Nieuws (4)
OKT
 16
Bezoek Alkmaarse delegatie aan Turkse zusterstad Bergama
 Geen reacties  2.581 keer gelezen

 

Alkmaar, 16 oktober 2009

Een Alkmaarse delegatie heeft van 9 tot 14 oktober de Turkse zusterstad Bergama bezocht. De delegatie was in Bergama om de samenwerkingsovereenkomst tussen beide steden te bespreken. Ook zijn de lopende projecten besproken. Daarnaast zijn enkele bedrijven in Bergama en omgeving bezocht. De delegatie bestond uit burgemeester Piet Bruinooge en enkele ambtenaren van de afdeling Monumentenzorg en van de Klachtenprocedure. Ook de voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité, de heer Hans Tanger, en de heer Rıza Diktaş, de initiatiefnemer van de contacten hebben deel genomen aan het bezoek.

Evaluatie van de samenwerking
Tijdens het bezoek zijn de contacten tussen Alkmaar en Bergama geëvalueerd. De stedenband is in 2004 afgesloten. Afgesproken is de contacten na vijf jaar te bespreken en de samenwerkingsovereenkomst te actualiseren. De bevindingen van het bezoek worden binnenkort voorgelegd aan de Alkmaarse gemeenteraad.
Ook is gesproken over de mogelijkheden van verbreding van de contacten, met name op economisch gebied. De mogelijkheden van uitwisseling van bedrijven worden onderzocht.

Afronding LOGO East programma
Daarnaast is gesproken over de voortgang van de projecten Monumentenzorg en Klachtenprocedure. Voor deze projecten ontvangt de gemeente Alkmaar een bijdrage vanuit het LOGO East programma van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De Turkse gemeente heeft via dit project de voorlichting rond subsidieverlening van historische panden verbeterd. Ook heeft de Turkse zusterstad in het kader van het Logo East programma een klachtenprocedure opgezet. Met de ondersteuning van de Alkmaarse collega’s wordt de klachtenprocedure verder verbeterd.
De samenwerking krijgt een vervolg op het gebied van afvalmanagement, met name rond de voorlichting aan de inwoners van Bergama over afvalscheiding.

 
Pergamon
In Bergama, het vroegere Pergamon, bevinden zich veel Griekse en Romeinse oudheden, waaronder ook een Akropolis, met de restanten van het altaar van Zeus en het steilste amfitheater ter wereld. In Pergamon is de basis gelegd voor de moderne geneeskunst en is het perkament ontwikkeld. De stad had in de oudheid ruim 250.000 inwoners. Momenteel heeft Bergama (120 km ten noorden van Izmir) ca. 95.000 inwoners. Daarvan wonen er 55.000 in de stad. De resterende 40.000 inwoners wonen in de 117 dorpen rond de stad.

Laatste wijziging: 16 oktober 2009

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer